Механіко-технологічний коледж
Одеської національної академії харчових технологій

ukru

 Освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції »

   Якісні продукти харчування - сьогодні це має бути основним пріоритетом для вітчизняного виробника та споживача. Нажаль, 80% харчових продуктів, що реалізуються на ринку України, фальсифіковані (за даними Комітету з питань прав споживачів).
   Зважаючи на вище наведені факти, велике значення набуло висвітлення проблеми викриття фальсифікації харчових продуктів. Тому попит на спеціалістів з цієї галузі постійно зростає.
   Підготовка таких фахівців зосереджена на питаннях визначення показників якості та безпеки сировини і готового продукту, характеристиці та виборі обладнання, використання якого забезпечує найвищу якість і безпеку харчової продукції, підтвердження відповідності продукту вимогам нормативної документації або виявлення помилок у технологічному процесі.
   Студенти, які навчаються за освітньою програмою отримують багатогранні знання з харчової хімії, хімії сировини для виробництва харчових продуктів, володіють сучасними методами визначення якості та оцінки безпечності харчових продуктів.
   Спеціалісти такого рівня потрібні на всіх виробництвах харчової промисловості: хлібопекарні, молокозаводи, підприємства з виготовлення алкогольних та безалкогольних напоїв,  заводи з виробництва біодобавок, птахокомбінати, м'ясокомбінати, кондитерські фабрики та консервні заводи, підприємства громадського харчування, лабораторії, тощо.

Правильний вибір професії – це твій успіх у житті!


 

 Освітня програма «Зберігання і переробка зерна»

Одна з прадавніх в коледжі, перші її випускники отримали документи про освіту ще в часи царської Росії. Сьогодні важко назвати регіони, де б не працювали наші випускники - фахівці по технології зберігання зерна, виготовлення комбікормів і борошномельного виробництва. Неможливо переоцінити значення фахівців цієї області в забезпеченні населення країни продуктами харчування. Глибокі теоретичні знання і високий рівень практичних навиків фахівців дозволяє упевнено заявити, що в умовах, коли зерно є одним з найважливіших компонентів харчових продуктів і експорту, наші фахівці займають гідне місце в суспільстві. Технолог - це прекрасна професія!


 

Освітня програма «Бродильне виробництво і виноробство»

Виноробство - прадавнє мистецтво, секрети якого передавалися через покоління. Про провину складали легенди, його оспівували в піснях, тому що воно дійсно має значення в нашому житті, якщо вживати його в розумних межах: укріплює здоров'я, підвищує стійкість організму до деяких захворювань, піднімає настрій. Південь України з давніх часів славився виноробством і хороші кваліфіковані фахівці з цієї області завжди мають попит.


 

Освітня програма «Зберігання, консервування та переробка м’яса»

М'ясо - коштовний і незамінний харчовий продукт. Новітні технології забезпечують підвищення якості м'ясних продуктів, неухильно поширюється їх асортимент. Якщо Ви хочете опанувати секрети мистецтва виготовлення широкого спектру м'ясних продуктів - це ваша спеціальність.


 

Освітня програма «Зберігання, консервування та переробка молока»

Молоко грає велику роль в житті кожної людини. Недаремно його називають напоєм здоров'я. Сьогодні, завдяки новим технологіям, покращується якість молочних продуктів, підвищуються їх смакові і живильні властивості, поширюється асортимент, і як наслідок зростає попит на кваліфікованих фахівців молочної промисловості.

^ Вгору ^